کرونا اثرات بسیار شدید و عمیقی بر روی قسمت های مختلف بینی دارد. در ابتدای پاندمی این اثرات شناخته نشده بود ولی به مرور و به تدریج به طور کامل شناخته شدند. شایعترین آنها کاهش بویایی یا آنوسمی میباشد. ویروس سلول های حمایت کننده سلول های بویایی را تخریب میکند و این امر منجر به کاهش حس بویایی یا از بین رفتن کامل حس بویایی می شود. البته این کاهش حس بویایی فقط نسبت به بوهای خوش اتفاق میافتد نه بوهای تحریک کننده مانند استون، الکل و یا دود .
بنابراین اگر کسی شکایت عدم درک نسبت به بوهای تند و زننده دارد این مسئله ربطی به ویروس کرونا ندارد. درمان اصلی کاهش بویایی یا از بین رفتن بویایی ناشی از کرونا بازتوانی و توانبخشی بویایی می باشد. به گونه ای که فرد روزانه چندین بار و هر بار دقایق متعددی به بوییدن چندین بوی خوش حداقل چهار بوی مختلف بپردازد. این امر باعث بزرگ شدن سلولهای میترال در پیاز بویایی میشود و باعث برگشت بویایی می شود. علاوه بر این از درمانهای دارویی نیز میتوان بهره جست که بهترین آن ها پماد موضعی ویتامین آ داخل بینی می باشد.
از ویتامین های ب کمپلکس و روی و کورتیکو استرویید هم میتوان استفاده کرد.
مشکلات بویایی کووید 19 بیشتر در افرادی رخ میدهد که مبتلا به علایم خفیف مثل آبریزش و گرفتگی بینی میشوند ولی به پزشک مراجعه نمیکنند و دارویی دریافت نمیکنند.
در هر صورت در موارد مقاوم همچون عوارض بویایی ناشی از سایر علل، با دوز بالای کورتون به مدت طولانی میتوان این عوارض را درمان کرد.